Algenbestrijding - Vijverspecialist AquaVita

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Algenbestrijding

Vijverspecialist

Het ontstaan van algen is 1 van de meest voorkomde ergernissen van vijverliefhebbers. Het water wordt groen, de vissen zijn niet meer te zien of de waterplanten worden ingepakt door de draadalgen. Algen ontstaan in vijverwater als er voeding in het water zit en licht op het water valt. Dit is in de meeste vijvers het geval.
Er zijn globaal twee type algen: zweefalgen en draadalgen.
Zweefalgen
Zweefalgen veroorzaken het groene vijverwater. Deze zweefalgen zijn te bestrijden door het vijverwater langs een UVC-lamp te laten stromen. De algen worden dan kapot gemaakt, klonteren en kunnen opgevangen worden in een filter. Als de UVC-lamp de juiste strekte heeft en de doorstroomsnelheid van het vijverwater goed is, zullen de zweefalgen verdwijnen. Als er geen UVC-lamp beschikbaar is kan een algenmiddel de zweefalgen voor een tijd laten verdwijnen. Er zijn algenmiddelen die op een meer biologische manier werken en middelen die chemisch werken. De meeste algenmiddelen zijn bij goed gebruik niet schadelijk voor vissen en waterplanten.
Draadalgen
Draadalgen groeien met name explosief in het voorjaar en in het najaar. Draadalgen zijn alleen te bestrijden door een goed algenmiddel aan het vijverwater toe te voegen. Een UVC-lamp heeft geen invloed op draadalgen.

 
 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu