Uitleg filters - Vijverspecialist AquaVita

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Uitleg filters

Vijverspecialist > Vijverfilters

Reiniging van vijverwater
Een vijverfilter reinigt het water van uw vijver. Dit gebeurt door mechanische werking (vuil vangen) en bacterieele werking. Alle filters vervullen deze functies, ze verschillen alleen in de mate waarin ze dat doen. Uw vijverfilter moet daarom passen bij uw vijver. Vaak worden filters te klein gekocht en zorgen ze daarom niet voor het gewenste resultaat (schone en heldere vijver). U krijgt van ons een eerlijk en deskundige advies over vijverfilters.
Reiniging van het filter
Elk filter moet vroeg of laat zelf ook schoon gemaakt worden. Hoe gemakkelijk dat gaat, hangt sterk af van het type filter dat u kiest en is van belang bij de keuze van het gewenste filter voor uw vijver.
Type filters
Globaal gezien zien er twee type filters: drukfilters en open filters.
Drukfilters: een gesloten vat waardoor het vijverwater wordt heen geperst door de vijverpomp. Het kenmerk van deze filters is dat ze compact zijn en vaak ingegraven kunnen worden. De filtercapaciteit van drukfilters is niet zo groot zodat drukfilters over het algemeen niet op vijvers worden geplaatst die groter zijn dan 10.000 liter. Voor kleinere vijvers, met niet al te veel vissen er in, zijn drukfilters ideaal. Ze nemen weinig ruimte in beslag en kunnen gemakkelijk worden gereinigd.
Open filters: de vijverpomp perst het vijverwater naar een bak, waarna het vijverwater door de bak heen stroomt en het vervolgens op vrijverval terugstroomt naar de vijver. De wateruitloop van deze filters moet dus altijd boven de vijver staan. Een kamerfilter is hier een bekend voorbeeld van.
Wij kunnen u een aantal filters werkend laten zien en, op grond van uw wensen, u adviseren welk type filter het beste past bij u en uw vijver.

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu